Online ruitersport speciaalzaak voor paardrijkleding en ruitersportartikelen

Puur Natuur Glucosamine Compleet Paard wit 500 gr

Bij gewrichtsaandoeningen zoals: artrose (gewrichtsslijtage), stijve gewrichten, artritis (gewrichtsontsteking), en startkreupelheid. Voor herstel na gewrichtsoperaties en verzwakt bindweefsel. Ter ondersteuning bij spondylose, elleboog-, en heupdysplasie, spat en OCD.

Schrijf de eerste review van dit product

 • Merk: Puur Natuur
 • Artikelnr: 2480
 • Verwachte levertijd: direct leverbaar (in voorraad)
€ 49,95
OF

Puur-Natuur-Glucosamine-Compleet-Paard-wit-500-gr

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Puur Glucosamine Compleet

Bij bewegingsproblemen van hond, kat en paard.
Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
Samenstelling: 711 mg Glucosamine (als Glucosaminesulfaat 2KCl), 603 mg Chondroïtinesulfaat 90% (bovine), 603 mg Methylsulfonylmethaan (MSM), 301 mg Calcium (als Calciumcitraat), 301 mg Magnesium (als Magnesiumcitraat), 7 mg IJzer (als Ferrofumaraat), 7 mg Zink (als Zinkcitraat), 1000 µg Koper (als Kopergluconaat), 1 mg Mangaan (als Mangaan-citraat), 0,700 µg Selenium (als Seleniummethionine) Extract van Boswelia serrata, Harpagophytum procumbens en Zingiber officinale.

Indicatie(s):

Bij gewrichtsaandoeningen zoals: artrose (gewrichtsslijtage), stijve gewrichten, artritis (gewrichtsontsteking), en startkreupelheid. Voor herstel na gewrichtsoperaties en verzwakt bindweefsel. Voor honden ter ondersteuning bij spondylose, elleboog-, en heupdysplasie Voor paard en pony ook ter ondersteuning bij spat en OCD.

Beschrijving

Glucosamine compleet zorgt voor gezonde gewrichten. De uitgebalanceerde samenstelling ondersteunt de opbouw en het behoud van het gewrichtskraakbeen, -banden en -kapsels en zorgt voor een optimale kwaliteit van de gewrichtsvloeistof wat van groot belang is voor smering van de gewrichten. Glucosamine compleet bevat onder andere glucosamine en chondroïtine voor de vorming van de proteoglycanen. Deze vormen samen met water, kraakbeencellen en collageen het gewrichtskraakbeen. Het kraakbeen fungeert als een stootkussen tussen beide delen van het gewricht. Ook calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en mangaan zijn belangrijk voor de opbouw en het functioneren van het gewricht. Verder bevat Glucosamine Compleet ontstekingsremmende ingrediënten.

Eigenschappen per ingrediënt:

 • Glucosamine (als glucosaminesulfaat 2 KCl): Dit is de goed opneembare vorm van glucosamine en is belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen, de opbouw van bindweefsel en de bestrijding van ontstekingsprocessen in de gewrichten. Het is een belangrijke bouwstof voor en stimuleert de productie van proteoglycanen, collageen en hyaluronzuur. Dit zijn de belangrijkste bestanddelen van kraakbeen en synovia (gewrichtsvloeistof), welke zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, zodat er soepel bewogen kan worden.
 • Chondroïtinesulfaat: is de meest voorkomende glycosaminoglycaan in het kraakbeen en bindweefsel. Glycosaminoglycanen maken onderdeel uit van de proteoglycanen, welke belangrijk zijn voor de veerkracht van het gewrichtskraakbeen. Chondroïtinesulfaten zijn dus bouwstoffen voor de synthese van gezond kraakbeen.
 • Methylsulfonylmethaan (MSM): is een essentieel nutriënt voor gewrichtsweefsel, waar het de bindweefselmatrix van kraakbeen, pezen en ligamenten in vorm houdt. MSM is nodig voor de vorming van chondroïtinesulfaten, de bouwstenen van het kraakbeen. Ook heeft het een pijnstillende werking.
 • Calciumcitraat: is belangrijk bij de botopbouw, het reguleert de zuur/base balans in het bloed, welke van essentieel belang is voor een goede botstofwisseling. Stress verhoogt de behoefte aan Calcium.
 • Magnesiumcitraat: is belangrijk voor stevigheid van de botten en werkt spierontspannend.
 • Seleniummethionine: is een belangrijke antioxidant, het vermindert chronische ontstekingsprocessen, bevordert het herstel en vermindert de kans op complicaties na een operatie. De absorptie van deze vorm van selenium is vrijwel 100%.
 • Bij supplementering gedurende langere tijd is het van belang te letten op de verhouding IJzer:Zink: Mangaan: Koper = 7:7:1:1
 • IJzer (als ferrofumaraat): werkt regulerend op alle stofwisselingsprocessen. IJzer is nodig voor de resynthese van bindweefsel tijdens herstel. De chemische vorm van IJzer in dit supplement kan goed worden geabsorbeerd.
 • Zink (als zinkcitraat): Heeft een synergistische (stimulerende) werking op de kraakbeensynthese. Bij paarden liever niet geven in combinatie met muesli, door de aanwezigheid van fytinezuur in de muesli wordt Zink minder goed geabsorbeerd.
 • Mangaan (als mangaancitraat): maakt deel uit van verschillende enzymen, in het bijzonder glycosyltransferases. Deze zijn belangrijk voor de aanmaak van glycosaminoglycanen in het kraakbeen. Als er teveel fosfor zit in de voeding, dan wordt de opname van Mangaan verstoord.
 • Koper (als kopergluconaat): koper is een essentieel bestanddeel van diverse enzymen, waaronder enzymen welke van belangrijk zijn bij bindweefsel- en botvorming. Ook werkt koper weefselbeschermend het is namelijk een belangrijke bouwstof van het antioxidantenzym SOD dat weefsel beschermt tegen de gevolgen van langdurige ontsteking, zoals bij artritis.
 • Boswelia serrata (wierookboom): werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Bosweliazuren binden zich aan het enzym, 5-lipoxygenase (LOX), dat leukotriënen produceert. Leukotriënen worden verantwoordelijk gehouden voor het in stand houden van chronische ontstekingen. Boswelia remt de productie van leukotriënen waardoor de ontsteking wordt verminderd.
 • Harpagophytum procumbens (Duivelsklauw): bevat iridoide glycosiden en fenolzuren. Dit werkt zeer sterk ontstekingsremmend en pijnstillend, deze werking is aangetoond door middel van wetenschappelijk onderzoek.
 • Zingiber officinale (Gember): Versterkt het immuunsysteem door herstel van de eicosanoiden balans. Hierdoor werkt de Zingiber ontstekingsremmend en pijnstillend zonder schadelijke bijwerkingen aan het maagdarmkanaal.

Dosering en toepassing:

Tenzij arts/therapeut anders voorschrijft: 2 keer daags :
 • Hond/ kat: < 10 kilo: 1/4 maatschep
 • Hond/ kat: 10-25 kilo: 1/2 maatschep
 • Hond/ kat: > 25 kilo: 1 maatschep
 • Pony: 1 maatschep
 • Paard: 1,5 maatschep

1 maatschep bevat circa 7 gram
Na vermindering van de klachten kan worden volstaan met één keer daags toedienen.
Toedienen: kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.
Gebruik tijdens dracht en lactatie in overleg met arts/therapeut.

Overige specificaties

Artikelnr 2480
Merk Puur Natuur
Verwachte levertijd direct leverbaar (in voorraad)
Kleur wit
Maat 500 gr

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.